Рекордьорът по спечелени титли от Големия шлем - Новак Джокович, официално потвърди, че се отказва от участие на „Ролан Гарос“. Причина за това е, че има скъсан медиален минискус на дясното коляно, след като сърбинът си е направил ядрено-магнитен резонанс. Още по-неприятното за сръбския тенисист е, че възможно е пред него в класацията да излезе и Карлос Алкарас, а тази контузия поставя под въпрос участието му на следващия турнир от Големия шлем "Уимбълдън" и Олимпийските игри в Париж.

По-рано днес 37-годишният Джокович не проведе тренировка след след петсетовата гладиаторска битка с аржентинеца Франсиско Серундоло на 1/8-финалите, продължила близо 5 часа.

По този начин италианецът Яник Синер ще оглави световната ранглиста след края на надпреварата. Това е така, защото Джокович спечели миналогодишния „Ролан Гарос“ и няма да може да защити точките си от турнира. 22-годишният Яник пък ще стане първият италианец в историята, който ще оглави класацията на АТР.

Така няма да видим 1/4-финал между Джокович и Каспер Рууд, като новрежецът продължава без игра към 1/2-финалите, където ще чака победителя от двойката Александър Зверев - Алекс де Минор.