Тенисистът Ник Кирьос няма да играе за Австралия на Олимпиадата в Париж тази година, дори ако е във форма, заради начина, по който е бил третиран преди Игрите през 2016 г. в Рио де Жанейро, съобщи Ройтерс.

28-годишният бивш финалист от Уимбълдън също се отказа да участва в игрите в Рио, след като шефът на мисията Кити Чилър каза, че поведението му е било под мониторинг преди селектирането на отбора.

"Със сигурност няма да играя на Олимпиадата, дори да съм здрав и във форма“, написа Кирьос в колонка във вестниците на Феърфакс.

"Начинът, по който бях третиран от Австралийския олимпийски комитет и бившия шеф на мисията Кити Чилър, никога няма да бъде забравен. Да ми забранят да играя на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. беше позор. Тогава бях номер 13 и имах истински шанс да спечеля медал.

Да ми забранят да представлявам страната си поради поведенчески причини е нещо, което просто не мога да забравя", написа още той.

Кирьос се бори с контузии в коляното, стъпалото и китката, откакто се оттегли от миналогодишното издание на Откритото първенство на Австралия.