Времето не прощава на никого и взима своя дан дори от легенди като Роджър Федерер. Швейцарецът отпадна за първи път на 1/8-финал на US Open тази година, при това от непоставения австралиец Джон Милман. И според една от другите легенди на тениса - Андре Агаси, вече има достатъчно обективни причини Маестрото да спре с тениса. 

Самият Агаси остана на корта до дълбока "тенис старост" - прекрати кариерата си на 36 години. Но Федерер е дори по-възрастен от него, като в момента е вече на 37, а е заявил няколко турнира и за 2019 г. Мнозина тълкуват действията на Маестрото, че планира да се състезава дори и през 2020 г., когато ще е вече на 39 години. 

"Има много причини, които ме карат да мисля, че скоро Федерер ще спре с тениса. Просто има баланс в живота и човек си има приоритети. Съвсем честно казано, може просто да ти писне от пътувания, турнири, организиране на това и онова, всичката тази работа, която те връхлетява ежедневно."

"Причините може и да са физически. Лично при мен, точно това беше в основата да спра. Просто тялото ми казваше, че повече не може да издържа на натоварванията. Федерер сам ще реши кога и как да постъпи, но си има причините да го стори", заяви Агаси.