Бившите тенисисти Пат Кеш и Борис Бекер предупредиха Роджър Федерер относно просрочването на неговата кариера. Повод за това стана изненадващото отпадане на швейцареца от австралиеца Джон Милман в четири сета на осминафиналите на тазгодишния Ю Ес Оупън. Петкратният шампион в Ню Йорк спечели три от последните седем изиграни турнира от Големия Шлем, но Кеш и Бекер са на мнение, че за 37-годишния тенисист ще става все по-трудно да се представя на най-високо ниво.

,,Когато не играеш през цялото време и имаш ограничен график е неизбежно да не допускаш такива необясними загуби и слаби представяния. И това няма да се случва винаги, а от време на време – но когато пораженията зачестят ще започнеш да си задаваш въпроса ,,Какво не е наред?“ и опциите ще са или да върнеш на корта, или да се откажеш. Той може да не спре с тениса сега. Не казвам, че е неизбежно, но той може да си каже, че е постигнал достатъчно и е време да приключи с любимия спорт. И това е решение, което той можеше да е взел преди шест сезона и нямаше да е грешно. Рики Понтинг и Майкъл Кларк бяха като Федерер, но в един момент не издържаха“ – сподели Кеш.

Шесткратният победител в турнири от Големия шлем Борис Бекер също посъветва Федерер да не просрочва прекалено дълго своята забележителна кариера. „Мислех, че той ще победи Милман и ще се изправи после срещу Джокович. И Роджър е човек. Той е най-великият за всички времена, спечелил е всичко в тениса, но с нарастването на възрастта се появяват и проблемите на корта от физическо естество. Той е невероятно подготвен във всеки един мач, но идва момент, когато става по-трудно. Това се случва, когато свалиш от нивото си един или два процента“. /БГНЕС