Българската звезда Григор Димитров е потърсил съвет как да показва по-здрава психика в решителните моменти от най-добрия специалист за това в тениса - великият Роджър Федерер. Швейцарецът е смятан за най-великият в историята на този спорт и често е измъквал закучени мачове именно заради психиката си. 

Маестрото разкри, че българският тенисист, с когото са добри приятели, го е потърсил за съвет през 2016 г. Тогава играта на Димитров беше попаднала в дупка, от която той впоследствие излезе и през 2017 г. записа най-доброто представяне в кариерата си, стигайки до номер 3 в света. 

"По едно време през 2016 г. Григор дойде при мен и ми поиска съвет за психическата настройка, който аз му дадох. Тогава той имаше всякакви проблеми. Ние имахме просто обикновен разговор и аз съм щастлив, че той си взе някои поуки от него и промени нещата при себе си."

"Той носи много нови елементи в играта, защото не са много играчите по света, които могат да направят нещата, които той умее. Да, той може би прилича донякъде на мен, но пък едно време ме сравняваха с Пийт Сампрас. И аз винаги казвах на хората: "Аз не съм Пийт Сампрас, той не е мен." Всеки от нас е себе си и носи собствения си стил и съдба."

"Само защото аз и Григор по някакъв начин си приличаме, не ни прави еднакви, както не ни направи еднакви мен и Пийт. Мисля, че поне това трябва да му отдадете", сподели Федерер в обширно интервю пред американските медии.