Очакваният с нетърпение мач между Григор Димитров и Роджър Федерер ще се играе в понеделник вечерта. Срещата от четвъртия кръг на Уимбълдън е трета на Централния корт и ще стартира след края на двубоя между защитаващия титлата си Анди Мъри и Беноа Пер. Това означава, че двубоят между Григор и Федерер ще започне не по-рано от 18:30/19:00 часа.

Маестрото с мощни суперлативи за Григор

Програмата на Централния корт стартира в 15.00 часа (българско време) с мача между Винъс Уилямс и Ана Конюх.

Григор Димитров се наложи над Дуди Села с 6:1, 6:1, като израелецът се отказа след втория сет. Седемкратният шампион в турнира Роджър Федерер си осигури място на осминафиналите, елиминирайки Миша Зверев със 7:6 (3), 6:4, 6:4. 

Федерер не жали на трева, зрелището с Гришо е сигурно!

Димитров и Федерер имат пет мача помежду си, като българинът все още няма победа над именития си съперник. Двубоят в понеделник ще бъде първият помежду им на трева.

Статистиката категорично е в полза на Маестрото, който има 5 победи от 5 мача срещу първата ни ракета. За последно двамата се изправиха един срещу друг в третия кръг на Аустрелиън Оупън, където българинът отстъпи с  4:6, 6:3, 1:6, 4:6.

Гришо: Отново се движа във вярната посока

Победителят от срещата Димитров-Федерер ще срещне на четвъртфиналите Милош Раонич (Канада) или Александър Зверев (Германия).