Българската тенис звезда при мъжете Григор Димитров разказа за своите впечатления след първата  си седмица на третия турнир от Големия Шлем – „Уимбълдън”. Хасковлията, който е 13-и поставен в схемата, си осигури място в 1/8-финалите и сега ще оползотвори максимално неделята, която по традиция е почивна.

Безкомпромисен Гришо отказа Села и е на осминафинал

Класирането на Димитров в 4-ия кръг стана факт след отказване на Дуди Села. Израелецът се отказа при пасив от 0:2 сета срещу българина.

„Беше, каквото беше. Каквото и да кажем, това е. Когато играеш 3 от 5 сета, е добре да спестиш малко енергия. Веднага след мача тренирах още един час, за да запазя нормалното натоварване. Чувствам се добре от факта, че съм във втората седмица на турнира”, каза Димитров в интервю пред Матс Виландер за „Евроспорт”.

Виландер: Григори има нужда от оттеглянето на Федерер, за да заеме мястото му

„През първата седмица тревата беше доста интересна. Времето е великолепно и това помага на тревата. Когато слънцето обаче изгрее, тя изсъхва и много по-често се подхлъзваш. Трябва да работиш върху играта с крака. Извън корта се трудя много върху това. Трябва да си по-ниско и да удряш рано топката.”

Гаджето на Гришо отново провокира

„Има я и умората. Опитвам се да направя по най-добрия начин, но не невинаги се получава. Веднага след Аустрелиън Оупън умората при мен беше повече психическа. Физически се чувствах великолепно, но дългите мачове взеха своето. Продължих да работя и ето че сега отново съм в правилната посока”, добави Григор.