Григор Димитров изнесе истински спектакъл срещу израелеца Дуди Села в мач от третия кръг на Уимбълдън. Българинът поведе безкомпромисно с 2:0 (6:1, 6:1) сета, а след втората част израелецът се отказа след малко повече от час игра. Така Гришо се класира на осминафиналите на Откритото първенство на Великобритания, където ще се изправи срещу Миша Зверев или Роджър Федерер, които играят по-късно днес.

Гришо откровено: Правя това, което мога най-добре - да играя тенис

Димитров регистрира пета поредна победа срещу 90-ия в света, след безапелационно представяне на корт №3. Израелецът спечели подаването си на старта на двубоя на 0, което подсказваше за интрига в двубоя. Гришо бързо спря инерцията на Села още в следващия гейм, а в третия регистрира и първия пробив в срещата. След гейм на 0, Димитров достигна и до втори пробив. Българинът поведе с 40:0, а Села му отстъпи гейма след двойна грешка на сервис. Безкомпромисен Григор затвърди подаването си, приключвайки гейма с ас по правата. След осъществяването и на трети пробив в мача, Гришо затвори сета.

По време на почивката Села поиска медицински таймаут. След близо 10-ина минути той се завърна на корта и мачът продължи. 

Доминацията на Григор продължи и през втората част. След като взе подаването си на 0, във втория гейм Села поведе с 30:0. Двойна грешка от сервис на израелеца обаче позволи на Димитров да изравни, а след това и да реализира първи пробив във втория сет за 2:0. След това Григор затвърди безпроблемно пробива си отново на 0. При 3:0 Села успя да спечели първия си гейм през втората част, но срещна силен отпор от страна на Гришо. Българинът поведе с 30:0, но израелецът спря победната му серия от 9 последователни гейма. 

Най-голямото удоволствие на Уимбълдън за Гришо

В следващия гейм Села опита да застраши комфортната преднина на Димитров в сета. 90-ият в света стигна до точка за пробив при 40:30, българинът обаче изравни и успя да спаси подаването си. При 4:1 Гришо изпусна два брейкпойнта, след като поведе с 40:15. При третия обаче бе безпощаден за втори пробив в сета. Българинът спечели подаването си, повеждайки с 2:0 в мача. Села пък обяви, че се отказва само след час и 3 минути игра. 

---

Първи сет: 6:1

Села успя да спечели сервирането си на 0, завършвайки гейма с ас по диагонала. На свой ред българинът също взе подаването си, като при 40:0 реализира първия си ас в мача. 

Пробив!

В третия гейм Гришо влезе в познатия си ритъм. Той поведе с 40:30 и стигна до първа точка за пробив в двубоя. Села успя да възобнови равенството, но при втория си опит Гришо реализира първия пробив в мача, за да поведе с 2:1. Последва лесен гейм за българина, който взе подаването си на 0. 

Пробив!

В петия гейм Гришо демонстрира отлична концентрация. Българинът поведе с 40:0 след няколко страхотни точки, а Села му отстъпи гейма след двойна грешка на сервис. Безкомпромисен Григор затвърди подаването си, приключвайки гейма с ас по правата. 

Пробив и сет за Григор!

Трети пробив на българина. Гришо с нападателна игра си осигури преднина с 40:0, при втория сетбол затвори първата част. Димитров сервира за втори сет. 

---

Втори сет: 6:1

Втората част започна по отличен начин за Гришо, който спечели подаването си на 0 и оформи серия от 7 последователни гейма.

Пробив!

Във втория гейм Села поведе с 30:0. Двойна грешка от сервис на израелеца обаче позволи на Димитров да изравни, а след това и да реализира първи пробив във втория сет за 2:0. След това Григор затвърди безпроблемно пробива си отново на 0. Села взе първото си подаване във втората част при 3:1, но срещна силен отпор от страна на Гришо в мача. Българинът поведе с 30:0, но израелецът успя да спре победната му серия от 9 последователни гейма. В следващия гейм Села опита да застраши комфортната преднина на Димитров в сета. 90-ият в света стигна до точка за пробив при 40:30, българинът обаче изравни и успя да спаси подаването си. 

Пробив!

При 4:1 Гришо изпусна два брейкпойнта, след като поведе с 40:15. При третия обаче бе безпощаден за втори пробив в сета. Българинът спечели подаването си и затвори сета. Дуди Села пък се отказа и Гришо печели мача само след 2 сета и малко повече от час игра.