Григор Димитров се опита да се съсредоточи върху позитивите на обнадеждаващите две седмици в Ню Йорк, след като неговото състезание в US Open завърши вчера със загуба на полуфинална от руснака Даниил Медведев.

Световният номер 78 от България отпадна в усилията си да стане най-ниско класираният играч, стигнал до финал от Големия шлем след Марат Сафин на Откритото първенство на Австралия през 2004 г, губейки от Медведев.

Gulliver/GettyImages
91 снимки

Димитров обаче, който се предвижда да се изкачи до 25-то място в световната ранглиста следващата седмица, отказа да се чувства "твърде победен", след като се бори през по-голямата част от последните два сезона и преодоля контузия на рамото по-рано тази година.

"Това беше добър мач като цяло…искам да кажа, резултатът за мен не определя самия мач. Мисля, че беше на добро ниво “, каза Димитров.

"Като цяло той игра много добре, бори се много, много от ключовите точки той спечели добре. За първи път стигнах до полуфинал тук. Просто ще взема много от положителните неща, със сигурност.", каза Димитров пред АФП

Нито един играч, роден през 90-те години, не е спечелил Големия шлем в ерата на "Голямата тройка", но Димитров вярва, че 23-годишният Медведев има всички шансове да сложи край на това.

"Всичко е възможно. Имате шанса да бъдете на финала, така че трябва да вложите всичко в това. Ако Медведев продължава по същия начин, играе по същия начин, мисля, че абсолютно ще победи.", добави Димитров.