Новак Джокович продължава да показва, че възвръща страхотната си форма отпреди години. Бившият номер едно в света вече намери място на полуфиналите на US Open след успеха над австралийската сензация Джон Милман и продължава похода си към поредния успех. 

Сърбинът прави невероятна втора половина на сезона и след триумфите на Уимбълдън и на Мастърса в Синсинати, негов първи в този турнир и с който спечели вече минимум по веднъж всички 9 Мастърс 1000 надпревари, сега се е устремил и към отличието в последния за годината Голям шлем. 

На този четвъртфинал голямата битка трябваше да е между Джокера и ветерана Роджър Федерер. Но Маестрото изненадващо отпадна от Милман на 1/8-финалите и това донякъде улесни задачата на Ноле. Защото той нямаше особени проблеми да надделее над австралиеца с 6:3, 6:4, 6:4 за малко повече от два часа. 

Това се случи въпреки задушното и влажно време в Ню Йорк, което изтормози и двамата. А уж свикналият на жеги австралиец дори помоли съперника си от Балканите за кратка пауза за преобличане, защото от него се лееше пот като из ведро. 

Иначе от самото начало си пролича кой ще води темпото и ще задава тона на мача. Джокович доминираше тотално и проби още във втория гейм. После пропиля нови пет възможности за пробив до края на сета, но това не му попречи да го спечели с 6:4 и да поведе. 

И във втория сет Джокера започна да "тероризира" съперника от самото начало. Той пропусна цели четири брейкбола още в първия гейм, после още един в седмия, но след още два пропилени в деветия, реализира третия си в него и общо осми в сета, за да пробие при 5:4. След това имаше лесната задача да затвори сета на свой сервис и да дръпне с 2:0 сета. 

В третата част сърбинът отново поведе с ранен пробив за 3:1. Милман обаче събра последните си сили и го върна за 3:3, за да задържи за кратко интригата в мача. Но се пропука в последното си подаване за мача и след това на собствено подаване бившият номер едно в тениса го затвори и с 3:0 сета приключи и без това липсващата интрига в този сблъсък. 

Така той отново е на полуфинал в Ню Йорк и ще бори там друга приятна изненада на турнира до момента - Кей Нишикори. Двамата имаха среща на този етап през 2014 г., когато японецът се оказа победител, така че мачът ще е с особен заряд.