Роджър Федерер продължава в третия кръг на Аустрелиън Оупън след успех в три сета над Ян-Ленард Щруф - 6:4, 6:4, 7:6(4).

Германецът определено затрудни Маестрото с мощния си сервис и солидни удари от дъното на корта, но в същото време ФедЕкс бе солиден в своите подавания и се възползва от възможностите да пробие съперника.

В първите два сета по един пробив бе достатъчен за успеха. В третия Щруф изненадващо поведе с 3:1, но Федерер направи рибрейк и след това бе по-прецизен в тайбрека.

"Тренирал съм с него, имам достатъчно информация. знам, че може да вкарва сервиси с 220 км/ч, бях фокусиран върху моите сервис геймове. Получи се добър мач, имаше очаквания и за него, беше хубав мач, насладих се и желая всичко най-добро за сезона на Щруф", заяви веднага след двубоя Федерер.

В следващия кръг №2 в света ще срещне Ришар Гаске, който победи италианския квалификант Лорено Сонего с 6:2, 6:2, 6:3.

Относно французина, срещу когото има 16 победи и 2 загуби, Федерер коментира: "Много ми харесва да играя с такива тенисисти. Може би бекхендът с две ръце е по-постоянен, но ми харесва да играя с играчи с бекхенд с една ръка, които имат добра вариация, излизат на мрежата, имали сме много хубави мачове. И в двата мача, които загубих, мисля, че имах мачболи. Това е добър съперник за мен. Очаквам труден мач."