Стефанос Циципас е последният 1/2-финалист, който се класира за финалната четворка на Откритото първенство на Австралия. Гъркът постигна херкулесов подвиг, обръщайки 20-кратния шампион в турнири от Големия Шлем Рафаел Надал от 0:2 до 3:2 сета. Преди него това бяха сторили само Роджър Федерер и Фабио Фонини.

Логично, след сблъсъка атинянинът бе изключително доволен, но и невярващ на случилото се.

„Нямам думи. Не мога да опиша това, което се случи на корта. Тенисът ми говори сам за себе си. Невероятно чувство е да се боря на това ниво, да дам всичко от себе си. Започнах много нервно, но не знам какво се случи след третия сет. Летях като малка птичка, всичко се получаваше. Емоциите в края са нещо различно, трудно ми е да ги опиша. Основната заслуга за победата ми беше, че успях да бъда в добро състояние през цялото време, независимо какво се случва. Много съм щастлив с поведението ми на корта. Беше много важен елемент да задържа нервите си. В толкова много двубои не съм го правил. Много работих да държа емоциите в себе си. Много съм щастлив, че успях да го направя. Подходът, който показах бе наистина впечатляващ", заяви той пред Евроспорт в блицинтервюто на корта веднага след края на срещата.

Относно съперника си на 1/2-финалите Даниил Медведев, Циципас каза следното:

„Той е съперник, който играе много добре, много постоянен. Има доста поредни победи. Във великолепна форма е. Всеки знае, че играе много добре. Трябва да се възстановя. Да мисля ден за ден. Знам, че ще ми създаде много проблеми на корта, но всеки мач, който мога да играя тук е благословия", допълни учасникът на Sofia Open 2019.