Шампионът от 2014 година Марин Чилич (Хърватия) се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Поставеният под номер 5 хърватин елиминира германеца Флориан Майер с 6:3, 6:3, 6:3 след 100 минути игра. Чилич пласира 18 аса и общо 51 печеливши удара при успеха.

Очаквано: Григор отупа чех на старта на US Open

Хъравтинът имаше проблеми с мускулно разтежение на аддукторите в последните месеци и в Ню Йорк се завръща на корта за първи път след загубата си на финала на "Уимбълдън" от швейцареца Роджър Федерер през юли.

Следващият съперник на Чилич ще бъде 29-ия в схемата Диего Шварцман (Аржентина), който за първи път достигна до третия кръг на "ФЛашинг Медоус", след като елиминира бившия номер 8 в света Янко Типсаревич (Сърбия) с 6:2, 6:4, 7:5.

Хърватин сътвори сензация на US Open, изхвърли Зверев

Денис Шаповалов (Канада) продължава впечатляващото си представяне, след като победи четвъртфиналиста от миналия сезон и номер 8 в схемата Жо-Вилфрид Цонга (Франция) с 6:4, 6:4, 7:6(3).

18-годишният левичар Шаповалов дебютира в основната схема Ню Йорк, след като премина успешно квалификациите.

В третия кръг той ще срещне британеца Кайл Едмънд, който спечели срещу представителя на домакините Стийв Джонсън със 7:5, 6:2, 7:6(4)./ БТА