Шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2009 г. Хуан Мартин дел Потро продължи авантюрата си в тазгодишното издание на турнира. Аржентинецът се справи с 11-ия в схемата Роберто Баутиста-Агут с 3:0 сета - 6:3, 6:3, 6:4 за малко повече от два часа. 

В първата част Кулата от Тандил проби в петия гейм след равностойно начало. И се виждаше победител след втория пробив, с който дръпна 5:2. Но Баутиста-Агут не се предаде и върна единия пробив, но после пак рухна и позволи на съперника си да вземе сета пак при негов сервис и да поведе с 1:0 след 6:3. 

Втората част също беше решена от един пробив. Първо испанецът изпусна три възможности за пробив във втория гейм и беше наказан веднага на свое подаване. Дел Потро взе после сервис-гейма си и дръпна с 4:1. До края на сета нямаше повече шансове за пробив и аржентинецът отново би с 6:3, за да дръпне с 2:0. 

Събитията се повториха като под индиго в третия сет. В него пак Баутиста-Агут пропусна да вземе пробив и пак веднага след това беше пробит. И пак Дел По си взе подаването, за да дръпне с 3:1. И впоследствие задържа аванса си, за да спечели и мача с 3:0 сета. В следващия кръг той ще има среща с 6-ия в схемата Доминик Тийм. 

Лек път напред имаше и Давид Гофен. Белгиецът изигра само два сета, при това непълни, срещу Гаел Монфис. Той взе първия със 7:5, а във втория при 5:1 в негова полза, французинът се отказа заради травма. 

Така 9-ият поставен в схемата си уреди класиране на осминафиналите, където го чака непоставен съперник, който ще бъде определен от екзекутора на Григор Димитров - Андрей Рубльов и босненеца Дамир Джумхур.