Водачката в схемата Каролина Плишкова спаси мачбол и се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Миналогодишната финалистка се измъчи срещу поставената под номер 27 Шуай Чжан (Китай), но все пак стигна до успеха с 3:6, 7:5, 6:4.

Чехкинята стартира мача с пробив, но допусна обрат в първия сет. Във втората част Плишкова започна силно и поведе с 3:0, но Чжан изравни и дори проби за втори път, за да поведе с 5:4.

Тя сервираше за мача и стигна до точка за победата, но не успя да я реализира, а след това отново загуби подаването си в 12-ия гейм, с което и сета.

Китайката започна с пробив в решаващата трета част, поведе с 2:0, но отново не можа да удържи аванса си и Плишкова триумфира с решаващ пробив в десетия гейм.

Друга чехкиня Луцие Шафаржова елиминира Куруми Нара (Япония) с 6:3, 6:2 и за втори път след 2014 година ще играе в четвъртия кръг на "Флашинг Медоус".

Шафаржова взе първия сет с пробиви в първия и в деветия гейм, а във втората част дръпна с 4:0 и не допусна изненада. /БТА