Любимецът на домакинската публика Анди Мъри триумфира за втори път с трофея на Уимбълдън. Той се справи на финала с канадеца Милош Раонич с 3:0 сета и вдигна на крака на трибуните на централния корт. 

Шотландецът спечели с 3:0 сета (6:4, 7:6, 7:6) в своя 11-и финал на турнир от Големия шлем. Той завоюва третата си титла от най-престижните тенис-надпревари. Тази негова победа дойде в първия му финал, в който не се изправя срещу някого измежду Новак Джокович, Рафаел Надал или Роджър Федерер. 

В този мач, както обикновено се случва в битките с Раонич, беше много важно за Мъри да удържи сервиса си. Той не само не даде нито един пробив на противника си, но и от своя страна реализира единствения такъв в мача. 

Това се случи в седмия гейм на първия сет, което се оказа решително за победата в първия сет. Във втория пробиви нямаше. Шотландецът имаше цели четири възможности за това, но не успя да ги реализира. Така всичко се реши в тайбрек. 

В него той отново удържа всичките си подавания, взе две точки на сервис на Раонич и след 7:3 в дългия гейм поведе с 2:0. По подобен начин се разви и третият сет, като в него всичко се реши отново с тайбрек, а в него след като поведе с 5:0, впоследствие Мъри лесно завоюва успеха със 7:2 и се поздрави с титлата.