Шестият поставен Милош Раонич стана първият полуфиналист при мъжете на Уимбълдън. Канадецът се нуждаеше от четири сета, за да спре устрема на Сам Куери - 6:4, 7:5, 4:6, 6:4. Американецът хвърли голямата бомба на турнира, отстранявайки Новак Джокович, но нямаше сили да се противопостави на мощния канадец.

В първия сет Раонич направи решителния пробив в последния възможен момент при 5:4 в своя полза. Втората част бе идентична като пробивът дойде при първия брейкбол на Раонич при 6:5.

Куери успя да се "закачи" за двубоя, взимайки третия сет. До този момент американецът не бе стигал до точка за пробив в мача, но след двойна грешка на Раонич при 5:5 и 30:30, това бе факт, а с бекхенд уинър 28-ият в схемата направи 6:5. В следващия гейм Куери не сбърка и спечели сета.

Раонич имаше проблеми и в началото на четвъртата част, когато спаси брейкбол в откриващия гейм. В последствие обаче канадецът даде само три точки на съперника на свой сервис. Двойна грешка на Куери при 5:6 осигури мачбол за Раонич, а той го реализира с мощен форхенд, с което стигна до своя втори полуфинал на Уимбълдън.