Два дни остават до старта на срещите от Фед Къп в Израел, но комплексът, който приема мачовете между 15 отбора от І група зона Европа-Африка не е готов. Това не пречи на българките обаче сериозно да тренират по два часа два пъти на ден. Дори по време на първата тренировка на тенисистките ни снощи, а и тази сутрин, домакините продължаваха на боядисват, ремонтират, монтират, лакират и нареждат около петте открити корта.



Градският тенис комплекс в Ейлат се намира точно зад музея в центъра на курорта, който доста напомня на Слънчев бряг. Местните власти са направили специална реконструкция на обекта заради срещите от неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени. Преди седящите места са били 1000, а в момента домакините обявяват, че ще има осигурен достъп за 1700 души на петте корта.



Нямат проблем с аклиматизацията. Пиронкова и Малеева от минусовите градуси в Пловдив и София вече са при над 20 градуса. Елица Костова и Диа Евтимова пък вече са свикнали на толкова приятен климат заради подготовката си в Кипър.

Часове след като пристигнаха в Ейлат нашите вече бяха на корта и тренираха до тъмно на осветление. Диа Евтимова показа, че се е възстановила от вируса, който тя хвана на тренировъчния лагер в Ларнака и заради който не участва в проверките на Великобритания.



Елица Костова обаче пропусна първото занимание на градските кортове, който са с твърда настилка. Втората ни ракета в първия си ден в курорта на Червено море, остана на индивидуална подготовка заради болки и подут десния глезен, но тази сутрин бе на корта.



Дора Рангелова проведе добра тренировка с Пиронкова, Евтимова и Малеева. Маги заложи на игра с Иван Маринов, докато първата и третата ни ракета се поизпотиха една срещу друга. Преди обяд Маги и Цвети пък поиграха една срещу друга един от задължителните елементи пък преди старта на заниманието е подскачане на въже. 36-ата в света Цвети с удоволствие и лекота изпълнява това упражнение като за целта си носи от България въже.