Женският ни национален отбор по тенис вече втори ден тренира активно за предстоящото състезание от световното отборно първенство „Фед Къп” в Израел. Състезателките са на лагер в Кипър, където освен всичко останало могат да разчитат и на подкрепата на президента на Българска федерация тенис Стефан Цветков. Освен Диа Евтимова и Елица Костова, които са част от официалния отбор, с отбора е и Виктория Томова, която беше избрана за най-перспективната ни тенисистка за 2010 г

„Лагерът протича много добре. Домакините от Кипър с подкрепата на Стефан Цветков ни осигуриха прекрасни условия за тренировки. Имаме занимания по три пъти на ден”, разказа капитанът на националния отбор Дора Рангелова. Тя разкри, че всички момичета са в много добро здраве, аклиматизират се в условия, много близки до тези в израелския град Ейлат, където ще бъдат двубоите от „Фед Къп”.

„Решението да проведем подготвителния си лагер тук беше много удачно”, каза още Рангелова, визирайки именно подходящите климатични условия. Отборът на Великобритания също провежда подготовката си в Кипър и вече са проведени разговори за организирането на контролен мач между двата състава.

Отборът ни пътува за Израел в събота, когато към него ще се присъединят Цветана Пиронкова и Магдалена Малеева.

Турнирът на първа група на зона Европа/Африка за „Фед Къп” започва на 2 февруари, а България попадна в група с домакините от Израел, Полша и Люксембург. Очакванията на капитана на отбора Дора Рангелова са тимът да успее да запази мястото си в първа група на зона Европа/Африка или дори да се изкачи в по-горна група.