България изтегли добър жребии за мачовете си от Фед Къп от 2 до 5 февруари в Ейлат. Българските тенисистки ще спорят в поток Б с Полша, домакина Израел и Люксембург.

Целта на тима ни запазване позицията ни в І група на зона Европа-Африка. В тима ни са Цветана Пиронкова - №36 в ранглистата на WTA, Елица Костова (216), Дия Евтимова (258), Магдалена Малеева и капитан Дора Рангелова.

Полякините към момента не са заявили като участничка №14 в света Агниешка Радванска, а Магда Линет (176), Урсула Радванска (201) и младите без ранкинг при жените Клаудиа Янс и Алисиа Росолска с капитан Томаш Викторовски.

Първа ракета на домакините е №12 в света Шахар Пеер, Юлия Глушко (№233), Керен Шломо (№530) и Валерия Патюк с капитан Лиор Мор.

В тима на Люксембург пък за вписани: Манди Минела (137), Ан Кремер (196), Клодин Шаул, Тифани Корнелиус и капитан Франк Айчер.

Промени в съставите могат да се правят до ден преди старта на мачовете в израелския курорт Ейлат.

В останалите потоци са: Група А: Швейцария, Великобритания, Дания; Група Ц: Беларус, Австрия, Хърватия, Гърция и в група Д: Холандия, Унгария, Румъния и Латвия.