Приятна изненада получиха българските националки по тенис на път за участието си на Фед Къп. След като тимът ни се събра в пълен комплект в Ларнака, вече летейки от Кипър към Израел, лично пилотът на самолета на Кипърските авиолинии поздрави по уредбата за Цвети Пиронкова, Маги Малеева, Елица Костова, Диа Евтимона и целия щаб. Първо бе съобщено на пасажерите, че пътуват с българския отбор, после към ракетите ни имаше пожелание за успех на турнира, като през цялото време тенисистките на Великобритания, които пътуваха със същия самолет, очакваха личен поздрав, но не получиха. Изненадата бе само за България.

Над 9 часа продължи пътят на Цветана Пиронкова и Маги Малеева до Израел. Двете ни националки за Фед Къп се явиха на летище София вчера в 16:30 часа, а се настаниха в хотела си в Тел Авив малко преди 2 часа след полунощ. Двете първо летяха до Кипър, където ги чакаха капитанката Дора Рангелова, Диа Евтимова и Елица Костова, които бяха на тренировъчен лагер в Ларнака. Двете ни състезателки тренираха заедно с Виктория Томова и Ани Вангелова, а също така проведоха спаринг-срещи с тенисистките на Великобритания. На летището българската група се събра в пълен състав, като е водена от президента на БФТенис Стефан Цветков, членът на УС Янаки Янакиев, лекар, кондиционен треньор, масажист, спаринг-партньори и други.

При минаването на паспортен контрол Цветана Пиронкова се засече с румънката Моника Никулеску, която я отстрани от Откритото първенство на Австралия във втория кръг. Двете групи се поздравиха.

При пристигането си в Тел Авив представителките ни на неофициалното световно отборно първенство бе посрещната от хора от българското посолство в Израел. Очаквано разликата в температурата между София и Тел Авив бе доста голяма. Около 18-19 бяха градусите час след полунощ, но уникална буря съпроводи нашите по пътя от летището до хотела, а и пред нощта.

По обед групата ни отново ще се качи в самолета, за да пристигне в курорта на Червено море Ейлат, където от 2 до 5 февруари са ни мачовете с домакините, Полша и Люксембург.