Бившият национален треньор на България по баскетбол Пини Гершон посрещна националните ни тенисистки в хотела им в курорта Ейлат. Израелският специалист е един от най-тачените треньори в Израел. Самият Гершон обаче не е в спортния комплекс, където ще спят до 6 февруари Маги Малеева, Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Елица Костова.

Негова голяма снимка с трофея за шампион с Евролигата и купата като шампион на Европа е първото нещо, което се вижда след като тенисистките ни слязат от асансьора.

Цялата българска делегация е настанена на „баскетболния” ежат, където има серия от фотоси на Макаби. На входа на хотела се вее български трикольор, а вместо ограждения, на паркинга са поставени огромни топки за баскетбол, тенис, футбол и други.

Самият хотел на българките на брега на Червено море между Египет и Йордания е изпъстрен с реликви, снимки и трофеи на най-големите израелски спортисти, като на фасадата има транспаранти с лика на първия израелски баскетболист в НБА и Сакраменто - Омри Каспи. Първата ракета на домакините на Фед Къп І група зона Европа-Африка Шахар Пеев пък също я има отпред на хотела, но и самата тя спи в него.

От прозорците си пък родните тенисистки освен Червено море виждат басейна, палмите в комплекса, а и най-скъпият хотел в курорта на фона на пустинните възвишения на Негев.

Отборът ни воден от президента на БФТенис Стефан Цветков и капитанката Дора Рангелова тази сутрин тръгна от Тел Авив за Ейлат, като самият полет бе в пъти по-кратък от самият престои на летищата. Въпреки уникалната буря, която имаше през нощта, полетът не бе с много турболенция, като един от стюардите се опита по хумористичен начин да забавлява пасажерите, а при кацането обяви: „Добре дошли в Холивуд! Ейлат е Холивуд! Тук температурата е 19 градуса плюс, не минус!”