Владимир Зографски се избави от един проблем в деня на първите тренировъчни опити. Единственият ни представител на ски шанцата вече е напълно здрав след леката настинка и хремата, която го мъчеше в последните дни, предават от щаба на олимпийския тим.

На техническата конференция тази сутрин се реши в четвъртък и петък всеки от 70-те участника да има право на по три скока преди квалификационните в събота, когато на старт ще застанат 60, тъй като отпадат резервите на големите държави.

Влади се надява в тренировките до събота да привикне с новите обувки, които получи късно през сезона. За следващата зима баща му Емил още от сега е поръчал от новите карбонови обувки, които се въвеждат в ски-скока. Те са подобни на тези в алпийските дисциплини, но много по-леки и компактни, с опция за промяна на ъгъла на глезена.

За събота, когато предстои един тренировъчен и един квалификационен опит, който ще определи 50-те участници на финала в неделя, синоптиците предвиждат доста топло за сезона и тихо време. Всички стартове в ски-скока са на осветление, след 18.30 ч. българско време.