В социалните мрежи се шегуват с руския премиер Дмитрий Медведев, който позадряма по време на грандиозната церемония за откриването на игрите в Сочи.

Кадри от руската държавна телевизия, качени в YouTube, показват Медведев със затворени очи и наведена глава минути преди президентът Владимир Путин да обяви официално XXII Олимпиада за открита на олимпийския стадион "Фишт" на брега на Черно море.

Той бе седнал на официалната трибуна недалеч от Путин заедно с близо четиридесет чуждестранни държавни и правителствени ръководители.

Блогърите не пропуснаха възможността да иронизират руския премиер. Един от потребителите е качил снимка, показваща просто черен кадър с надпис: "Олимпийските игри през очите на Медведев."

Друг кадър в социалните мрежи показва образа на задрямалия Медведев на мястото на петата снежинка, която не пожела да се превърне в олимпийски кръг на церемонията – гаф, нашироко коментиран в Мрежата.

"Балерината Вишнева танцува на тиха музика, за да не събуди Медведев", отбелязва блогър по повод танца на една от звездите на шоуто Диана Вишнева.

Друг болгър пък е съчинил сатирична броилка, наречена "Спящият Медведев". "Спането е добро за здравето", подмята иронично той.

Дмитрий Медведев е първият руски ръководител, който използва Туитър и други социални мрежи. На официалния му адрес в Туитър @MedvedevRussia няма и дума за широко коментирания инцидент. Последният му туит е снимка от началото на церемонията за откриването на игрите – много преди задрямването.

ВИДЕОТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!