Всеки съпруг, който забрави да подари цвете или подарък на своята половинка за Св.Валентин, може да си навлече голямо главоболие.

Любопитни премеждия обаче имаше една женена двойка на Олимпиадата в Сочи. И двамата са състезатели по кърлинг, и двамата са на Игрите в Русия, но носят екипите на две различни страни. Ху Хиаоминг е член на китайския отбор, а Ким Джи-Сун е капитан на южнокорейския женски състав. Двамата се запознават на леда, разбира се, и минават под венчилото преди девет месеца.

Петък трябваше да е за тях първият Св.Валентин като женена двойка, но определено различията в спортен план им попречиха да се отдадат на романтична вечер. Точно в този ден Ким (съпругата) трябваше да се състезава срещу отбора на Китай.

Съпругът обаче точно в този момент изглежда бе настроен да стиска палци не за половинката си, а за своите сънароднички.

„Мисля, че китайският отбор е много по-силен“, заяви Ху, прогнозирайки победа за китайките.

Той допълни, че ще бъде много щастлив, ако неговите сънароднички спечелят срещата, което означаваше, че той попари всички надежди за състава на своята нежна половинка.

Както можеше да се очаква Ким не бе съгласна с Ху, с когото се запознава през 2007 година. „Разбира се, че аз съм за Южна Корея, това са моите сънароднички“, контрира тя. В същото време обаче дамата обясни, че стиска палци и се надява на успех за мъжкия отбор на Китай, тъй като това ще е победа за нейния съпруг.

В крайна сметка, женският отбор на Китай по кърлинг се наложи с категоричното 11:3 срещу Южна Корея.