Ден преди да спечели сребърния медал в мъжкия слоупстайл на Игрите в Сочи, американецът Гъс Кенуърти е стартирал процедура по осиновяване на семейство кучета, които намерил в руския град.

Темата с безпризорните кучета бе една от горещите теми в страната още преди началото на олимпиадата. Руското правителство нае специална фирма, която започна да приспива бездомните животни преди началото на Игрите. Това предизвика остра обществена реакция, а руският олигарх Олег Дерипаска публично обяви, че ще се опита да спаси колкото се може повече кучета.

Въпреки предприетите мерки, Сочи все още е пълен с безпризорни четирикраки, като едно от тях прекъсна за кратко една от тренировките на трасето за крос-кънтри, а друго се появи на откриващата церемония.

Самият Кенуърти се натъкнал на пет от тях пред медийния център в планинското селище и е готов да направи необходимото, за да им намери дом. До понеделник състезателят ще се постарае да ваксинира кучетата и вече е започнал да урежда отпътуването им за САЩ. По-трудно ще му бъде да уреди заминаването на майката на четирите кученца, тъй като за нея изискванията са по-строги.