Мъжкият тим по кърлинг на Швеция постигна много трудна победа над Китай с 6:5 в първия етап на олимпийския турнир. „Тре крунур“ успя да нанесе първо поражение на азиатците, които до този момент имаха само победи и така временно оглавиха класирането, макар и с мач повече.

Силите на леда бяха доста изравнени, като китайците успяха да вземат ранна преднина от 2:0 след първите два енда. Те продължиха да я поддържат до 6-ия, но следващите две части бяха много силни за европейците. В тях шведите записаха общо три точки, благодарение на които поведоха с 5:4, ала китайците буквално в край доведоха нещата до допълнителен 11-и енд. Макар че в него те имаха предимството на последния камък, шведите играха чудесно тактически и взеха победата.

Швеция оглавява класирането с актив от 5 победи и една загуба. Втората позиция се дели от Китай и Великобритания с еднакъв баланс от 4 успеха и 1 поражение.

В другите мачове от днес, които вече приключиха, Канада разби Норвегия с 10:4, а САЩ надигра Германия с 8:5.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.