Българската сноубордистка Сани Жекова даде специално интервю за Гонг след отличното си представяне във финала в дисциплината сноубордкрос на Олимпийските игри в Сочи. Жекова остана на пето място, но бе изключително близо до медал от надпреварата.

През сълзи Сани сподели, че е много доволна от карането си, като изказа благодарности на всички за подкрепата, която тя определи като „истинския златен медал“.

„Да си кажа честно, малко ме е яд, защото беше малшанс. Италианката ме събори и нямаше как да остана на краката си. И двете загубихме много от това. Линията, която предприе за изпреварване беше безсмислена. Генерално много се радвам, защото трасето беше много трудно и беше предизвикателство за всички. Направих много добри тренировки, но днес на квалификациите допуснах три много груби грешки, които ми отредиха доста трудна елиминация в първия полуфинал и оттам трябваше да се боря от най-лошата стартова врата. Доволна съм, защото въпреки всичко успях да взема старта и на места по трасето наистина се движех страхотно. Имах проблеми с абсорбирането на големите скокове и знам, че това е нещо върху което трябва да работя за в бъдеще“, заяви Жекова.

„Малко ме е яд, защото бях близо до медалите. Щастлива съм, защото за себе си успях, като че ли да забравя за миг за цялата преса, която имаше върху мен от хората, медиите, очакванията. Все пак това е една огромна отговорност. Колкото и да си железен е много трудно да и устоиш. Аз обаче успях някак си да го направя, успях да имам добра концентрация и да имам едно добро състезание. Това състезание е много лудо, много откачено, аз наистина дадох всичко от себе си, повярвайте ми. Страхотно е да изпитам това удоволствие и подкрепа на всички вас, всички приятели, семейството ми и цяла България. Наистина ви Благодаря! Това е най-хубавото, това е златният медал“, завърши развълнуваната Сани.