Международната федерация по ски отхвърли контестацията на Русия, чийто отбор по ски-бягане поиска да се присъди трето място на Максим Вилегжанин в днешния финал в скиатлона на 30 км (15 км класически и 15 км свободен стил). Домакините твърдяха, че завършилият на трето място норвежец Мартин Йонсруд Сундби, е препречил пътя на техния състезател, който остана на десета от секундата извън подиума.

Малко преди финалната линия Сундби действително мина пред руснака, който смята, че тази маневра е осигурила предимство на опонента му. След кратко разискване от международната федерация по ски потвърди резултатите от финала, макар че отправи писмена забележка към Сундби. Според съдийската комисия ходът на скандинавеца не е повлиял върху класирането, тъй като в този момент той се е намирал пред Вилегжанин.

Вячеслав Веденин, говорителят на Руската федерация по крос-кънтри, отказа да коментира дали ще се предприемат действия по изпращането на втора контестация. Ако все пак такова постъпи във Международната федерация, оттам ще имат 72 часа, за да се произнесат.