Хокейният отбор на Русия се класира за четвъртфиналите на Олимпиадата в Сочи. След като се наложи с 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) над Норвегия в 1/8-финалните плейофи, тимът ще се изправи срещу Финлaндия.

Двубоят е от 14.30 часа в сряда, 19 февруари.

Руският олимпийския тим не започна много убедително мача срещу Норвегия, който до този момент няма нито една победа в надпреварата, а в груповата фаза записа пасив от 3:12 допуснати шайби.

С две попадения за Русия се отчете Александър Радулов, който се превърна в герой за своя тим, реализирайки в 24-та и 59-та минути. Още два гола добавиха Иля Ковалчук (37) и Алексей Терещенко (60).

След трудното начало, все пак домакините се мобилизираха през втората част и с голове на Радулов и Ковалчук поведоха с 2:0. В последните две минути норвежците трябваше да се справят без своя вратар, от което възползваха руснаците, реализирайки чрез Радулов и Алексей Терешенко.

По-късно днес са другите плейофни срещи между Чехия – Словакия и Швеция – Латвия. По-рано днес място на четвъртфиналите намериха и хокеистите на Словения, които разгромиха Австрия с 4:0.