Никола Чонгаров разкри специално за Гонг от Сочи, че според информацията на щаба ни е 22-и след дисквалифициране на двама състезатели, вероятно заради пропуснати врати. Първоначално в класирането на суперкомбинацията той бе 24-и. Алпиецът ни е бил извикан на допинг тест след края на слалома днес.

„Очаквахме и планирахме най- доброто класиране да е в суперкомбинацията. Днес трасето бе много тежко, топлото време размекна снега, а имаше и тежки заледени участъци, затова и много от състезателите не успяха да завършат. Карах много концентрирано по цялото трасе. След състезанието ме извикаха на допинг тест. Много се радвам за това класиране“, сподели Чонгаров за Гонг.

Това е най- доброто класиране на България на игрите в Сочи дотук.

Никола сподели още, че вярва в бъдещето на българските ски и скоро се надява отново да имаме постижения като тези на Петър Попангелов от недалечното минало.

„Имаме условия, имаме добри писти. По-младите от мен и Гого състезатели карат страхотно. Вярвам, че ще успеем, но се изискват мното инвестиции и труд“, с оптимизъм разсъждава Чонгаров след доброто си представяне днес в Сочи.