Десетки ливански момичета се обявиха в подкрепа на скиорката, която бе принудена публично да се извини за направена от нея преди три години еротична фотосесия.

Олимпийката предизвика смут в родината си, след като фотосите се появиха в социалните мрежи. Дори министърът на спорта призова за разследване на случая.

Последва обратна реакция! Десетки ливанци се оказаха солидарни с Джеки Шамун. Местни момичета организираха кампания под надслов „Съблечи се за Джеки“ в подкрепа на скиорката.

Предимно дами започнаха да се снимат сами, като прикриват интимните си части, а след това публикуваха фотоса в социалните мрежи.

Едно от момичетата, Рхеа Захариу заяви: „Имаме много по-важни неща, за които да се тревожим. Какво ще кажете за бомбените атентати, насилието над жените и изнасилванията? В момента, в който свалиш сутиена си, се чувстваш така, сякаш няма никакви задръжки, чувстваш се добре.“

На снимките, на които е ливанската скиорка, е много оскъдно облечена, но не е гола. В социалните мрежи обаче се появи видео, на което Шамун се подготвя за сесията, а на него прелестите й блесват.

„Искам да се извиня. Знам, че Ливан е консервативна страна и това не е лицето, с което трябва да бъде свързвана нашата култура“, заяви Шамун.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ТУК, ТУК и ТУК!