След силните емоции от стартовете в неделя, за Александра Жекова днес бе разтоварващ ден.

Сани спа до по-късно от обикновено, след това отдели повече време за себе си и преди обед направи лек фитнес. В 11 ч. възнамеряваше да гледа бордъркроса на мъжете, но стартът на състезанието бе отложен поради гъста мъгла.

Жекова мина през офиса на БОК и сподели впечатленията си от станалото на състезането ден по-рано, като отново заяви, че приема нещата изключително спокойно и позитивно.

По това време Виктор бе на пистата за да помага на колегата си Георги Атанасов-Джоко в тренировъчните спускания на снобордиста Радослав Янков. Жеков правеше заедно с Джоко до късно през нощта предишния ден бордовете на нашия представител в паралелните сноуборд слаломи.

Веднага след като обядва, около 13.30 ч. Сани потегли за Сочи, пътят "Маунтин Вилидж" в ски-зоната до града край Черно море е час и половина. В 16.00 ч. Сани и майка й Божана бяха канени на специална среща, организирана от една от големите фирми, спонсори на МОК и Олимпиадата. Събитието бе в Олимпийски парк в приморската част на Игрите. Веднага след това Жекова даде интервю за колегите от БНТ, които са ситуирали студиото си в Международния Радио Телевизонен център (IBC). След това Сани отдели време да бъде заедно с майка си. Същевременно Виктор бе по пистите, а вечерта на техническата конференция на бордъркроса. Утре двамата ще стягат багажа си за прибиране в България. По график Жекови ще летят през Истанбул с полет, който трябва да кацне на Терминал 2 на Аерогара София в сряда, 19 февруари, в 9.05 часа сутринта.