Действащият олимпийски шампион в суперкомбинацията на Олимпиадата в Сочи Боде Милър заяви, че изтеглянето на старта на спускането за по-ранен час е изиграло негативна роля.

Норвежецът Киетил Янсруд е първи след спускането, в което спря електрониката на 1 минута 53,24 и изпревари с 0,14 Ондржей Банк. Трето място зае Матиас Майер (+0,37), който спечели златото в спускането в Сочи. Съревнованията трябваше да започнат в 11:00 часа местно време, но бяха изтеглени за час по-рано, за да бъде състоянието на снега по-добро.

"Знаехме, че днес времето ще играе голяма роля. Промениха часа, за да минимизират влиянието на този фактор, но стана по-лошо. Ако бяхме стартирали в 11:00, то всички щяхме да бъдем в равни условия с ужасния сняг. Мисля, че организаторите направиха всичко възможно, но разликата в състоянието на пистата в началото на деня и след час, когато ние стартирахме, беше много голяма. Моята собствена грешка ми струваше много. Трябваше да рискувам, за да постигна нещо, но когато пистата е в такова състояние, то големият риск става още по-голям", каза Милър. /БГНЕС