Хокейните суперзвезди - тези, които се състезават в NHL - може да не участват на следващите Олимпийски игри, в Южна Корея през 2018-та.

Комисионерът на Националната хокейна лига Гари Бетман, изпълнителният директор на Асоциацията на играчите Доналд Фер, и президентът на Международната хокей федерация Рене Фазел присъстваха на конференция в Сочи, където бе обсъждан този проблем.

NHL така и все още се дърпа да даде обещание да пусне играчите да се състезават на Олимпиадата в Пьончанг.

Контузиите са основния проблем, който тревожи шефовете на NHL, и последната сериозна травма - на Джон Таварес от Канада, отново го повдигна сериозно. Теми като застраховките на играчите, тяхното придвижване по средата на сезона от САЩ до различни далечни точки на света, притесняват NHL.

Голям фактор Лигата да каже "Да" на настоящата Олимпиада, бе фактът, че официалният медиен партньор на NHL - CBC и NBC - предават и Игрите в Сочи, но не е ясно как ще стоят нещата в Пьончанг.

Състезателите също ще имат думата по темата.

Присъстващите на срещата обаче обявиха, че са близо до това да подновят провеждането на Световно първенство по хокей заедно с NHL играчите, каквото не е имало от 2004-та.