Станислав Беньов пръв от българите застана на официален старт в Сочи, макар и тренировъчен. Състезателите на шейни единично направиха днес първата си официална тренировка, която включваше две спускания, предават от българския щаб в Сочи.

В четвъртък и петък предстоят още два тестови сеанса, преди първите два състезателни манша в събота. И в двете спускания Беньов е 18-и във втората група Б.

Станислав пробва съоръжението още във вторник и по думите му то има няколко противонаклона, които на места намаляват до толкова скоростта, че ако не се засилиш достатъчно може едва да ги изкачиш. Тези противонаклони бяха допълнително изградени след инцидента на предишните игри във Ванкувър, който принуди организаторите в Сочи да редуцират скоростта на предварително планирания като доста стръмен улей с около 20 процента.

Следващите, които ще застанат в официален, макар и не състезателен старт са алпийците. Техните първи тестови спускания започват в четвъртък и ще продължат до събота.

Днес Георгиев и Чонгаров отново тренираха, но не по трасето за спускане, което се отваря за състезатели утре. И двамата са впечатлени от инфраструктурата на ски зоната. Извън тренировъчните спускания - първата, която ще даде начало на българското участие на олимпиадата е Антония Григорова в ски-бягането на 15 км по системата „скиатлон” в първия състезателен ден на игрите - събота от 14.00 часа.