Американците пристигнаха в Сочи с убеждението, че разполагат с екипировка, която ще им даде предимство в състезанията по кънки. След първите стартове обаче, всички в лагера на САЩ осъзнаха, че това е далеч от истината. И решиха да сменят екипите, като заложат на изпитаните си, макар и старички вече трика.

Отборът на САЩ по кънки бягане получи разрешение, и днес ще излезе с екипите, с които се състезава миналия декември на Световната купа.

Специалните костюми за Сочи 2014, наречени Мач 39, се оказаха пречка, а не в помощ на кънки бегачите. Панел на задната част, който е на дупки, според състезателите причинява извънредно съпротивление.

Хедър Ричардсън дори бе покрила въпросния панел с гума преди старта си на 1000 метра. Въпреки това, тя финишира седма, което пък доведе до дебата - дали в екипите, или в състезателите е истинският проблем.

На тестовете, резултатите на бегачите с Мач 39 са били по-добри, но сега ще се види, дали със старите екипи, ще има нови времена и на Олимпийските игри за кънки бегачите на САЩ.