Спортният арбитражен съд в Лозана позволи на руската състезателка по лека атлетика Дария Клишина да участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. В изявление КАС обяви, че удовлетворява жалбата на Клишина, тъй като тя отговаря на изискванията на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ).

Така рускинята ще може да участва в квалификациите на скок на дължина във вторник. От ИААФ също потвърдиха, че Клишина може да участва в Рио. Така драмата с рускинята най-после приключи и тя ще може да се състезава в Рио де Жанейро. 

Дария Клишина, която живее и треньора в САЩ, е единствената руска лекоатлетика, която беше допусната до участие в Бразилия. В събота обаче ИААФ й забрани да стартира заради получена нова информация от доклада на канадския адвокат Ричард МакЛарън.

Късно в неделя вечерта журналистът от германската телевизия ARD Хайо Сепелт написа в профила си в Туитър, че УАДА и ИААФ подозират, че допинг-пробите на Клишина са манипулирани и затова са искали тя да бъде отстранена от Олимпийските игри. Според Срепелт, ДНК от двама различни души е открито в проба от урина, дадена от рускинята. Но Спортният арбитражен съд реши друго.