Единствената представителка на Русия в леката атлетика, допусната до Олимпиадата в Рио де Жанейро Дария Клишина, все пак няма да участва на Игрите.

Това твърди Ройтерс, позовавайки се на свои източници.

Според информацията, Клишина няма да получи право да се състезава, а акредитацията й ще бъде отнета.

Никакви подробности не са ясни все още, но Спортният Арбитражен Съд потвърди, че е получено обжалване от страна на Клишина на това решение.

IAAF преди минути обяви, че в действителност отнема правото на Клишина да се състезава на Олимпиадата, заради получена "нова информация".

Водачът на делегацията на Русия в Рио де Жанейро Игор Казиков заяви, че ситуацията му е крайно непонятна: "Тя официално е акредитирана за Игрите, има стартов номер, вписана е в заявките, живее в олимпийското село. Все още нямаме подробности за този случай."

Президентът на Руската федерация по лека атлетика Дмитрий Шляхтин обаче обяви, че има потвърждение за новината.

"Отстраняването й бе потвърдено. Мотивите? Комисията към МОК не я допуска до участие. Бе подадена жалба, утре ще има гледане на случая от Спортния Арбитражен Съд," заяви Шляхтин.

"Цялата ситуация е ненормална, но ние я предвидихме. Казах и преди, че въпросът с Клишина не е приключен. Ето, сега пак възникна. Не мога да кажа какви са й шансовете," добави той.