Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Ина Ананиева разкри какво очаква момичетата оттук-нататък след подвига им на Олимпийските игри и спечеленият бронзов медал в Рио. Според нея, те вече сами ще решат с какво да се занимават занапред, а и още не са осъзнали какъв успех са постигнали.

Тя даде обширно интервю за предаването "Здравей, България", в което говори какви са били емоциите, с какво е трябвало да се справят грациите ни, както и какви са плановете на самата нея занапред.

"Олимпиадата е много трудно състезание и няма общо с другите турнири и е много тежко да се издържи. Но аз очаквах момичетата да играят без грешки и да вземат медал. Сега, като се върна назад, имахме много тежка квалификация, тежко ни беше, емоциите не могат да се опишат. Но мисля, че беше по-добре така, защото мисля, че нямаше да издържат на напрежението да играят два дни без грешка", заяви Ананиева пред NOVA.

"Първо искам да благодаря на целия ми екип, защото зад него стоят всички специалисти. Искам да благодаря и на Илиана Раева, която беше непрекъснато до мен и момичетата през тези дни, а и през всички тези години. Така че това е една много добре свършена екипна работа", сподели още тя и разкри какви са били емоциите в съставам както и през какво им се е наложило да минат в последните месеци.

"Толкова много мисли ми минаха през главата през всичките тези години и много ми се искаше момичетата да си завършат тяхната кариера по този начин, защото те много го заслужаваха. Това е един много силен отбор, който успя след Олимпийските игри в Лондон да се изправи, да тръгне отначало, да стане световен и европейски шампион, за да стигнем дотук и да вземем медал от Рио."

"Те се изправиха и след случилото се с Цвети Стоянова, имахме един много тежък момент на самото Европейско първенство в Израел, аз затова не мога да кажа дали Олимпиадата е най-тежкото ни състезание. Мога да кажа, че е едно от най-щастливите, но не мога да кажа дали е най-тежкото. Общо взето, все още не можем да се съберем и да анализираме нещата, защото еуфорията е огромна - от журналисти, от фенове, в залата..."

"Имаше много родни фенове тук, те нямаха достъп до нас, но се виждаха знамената им. Хората ни подкрепяха не само сега, а през всичките тези години", сподели още Ананиева и разкри какво ще се случи с момичетата оттук-нататък.

"Оттук-насетне момичетата се отказват и всяка ще тръгне по пътя, който избере. Аз лично ще си почина и вече ще реша дали да започна всичко отначало. Те сега трябва да си починат, някак досега всичко им беше планирано - ставаш, отиваш да тренираш, после възстановяване. Нещата друг им ги планираше, сега вече те сами ще трябва да си планират. Трябва да се насладят на работата, която свършиха."

"Според мен, те още не осъзнават какво са свършили, не осъзнават, че от утре няма да са в залата да тренират. Едва ли в няколко изречения ще можем да изкажем емоциите, които изживяхме през тези години. Това е една приказка с един щастлив край, тези момичета го заслужаваха", завърши Ананиева.