След изиграването на IEM турнира в Кьолн за елита на сцената на Counter-Strike: Global Offensive предстои заслужена почивка, но феновете на играта няма да бъдат лишени от възможността да гледат мачове на добро ниво. От 25-ти юли до 14-ти август ще се проведе петият сезон на WePlay Academy League, в който ще участват 14 от най-добрите млади състави в света. Към 13-те отбора, заели участие в битката за първото място и 45 000 долара в периода май-юни, сега ще бъде добавен и съставът на ENCE Academy, който съвсем наскоро бе сформиран.

Двама са българските представители, които отново ще гледаме и през новия сезон. Калоян “shaiK” Борисов и Благой “Oxygen” Димитров ще се опитат да подобрят представянето на своя OG Academy, който в четвъртия сезон сподели 7-то място с 00 Prospects и спечели 1 500 долара от 100-те хиляди, които форматът ще раздаде.

Груповата фаза започва на 25-ти юли и ще продължи до 7-ми август, на 9-ти и 10-ти ще протече втората част от турнира, а плейофите ще бъдат между 12-ти и 14-ти идния месец.

​снимка: twitter.com/weplayesports