В дните без елитен Counter-Strike: Global Offensive можем да се наслаждаваме на турнира за млади таланти WePlay Academy League, който днес стартира петия си сезон. В него участват 14 отбора от световния елит, но с формациите си за развитие. За съжаление българските представители в състезанието Калоян “shaiK” Борисов и Благой “oxygeN” Димитров, от отбора на OG Academy започнаха с поражение в първата си среща, като бяха победени от „младите нинджи“ на Ninjas in Pyjamas след 16:12 рунда в полза на шведите.

Картата на която се проведе сблъсъка бе Inferno, след като OG Academy премахна Nuke, Overpass и Mirage, а съперниците им от Young Ninjas елиминираха Dust 2, Vertigo и Ancient.

Срещата бе повторение на полуфинала преди плейофите от миналия сезон, когато Young Ninjas отстрани OG Academy след 2:0 победи, като и тогава една от срещите бе на Inferno, но бе спечелена доста по-убедително, след 16:5.

Следващата среща на турнира, с награден фонд 100 000 долара, за Борисов и Димитров е утре срещу отбора на Young Gods, също шведски състав, който развива талантите в организацията на GODSENT. Двубоят е последен от програмата на деня. В петия сезон на турнира WePlay Academy League обаче има и още един българин. Теодор “tedd” Борисов е част от екипа на коментиращите двубоите и утре можем да го чуем в първите мачове за деня.

​снимка: twitter.com/weplay_esports