Спортният коментатор Боб Балард, който беше уволнен, се извини за сексистката си забележка, заради която беше освободен от поста при отразяването на плувните спортове на Олимпийските игри за британската версия на Евроспорт.

„Коментарите, които направих по време на церемонията при побета на австралийската щафета в свободния стил в събота, бяха обидни“, написа Балард в публикация в профила си в социалната мрежа „X“ в понеделник.

„Никога не съм имал за цел да разстроя или омаловажа някого, а ако съм го направил, се извинявам. Аз съм голям защитник на женския спорт. Екипът на Евроспорт ще ми липсва много и ще им пожелая всичко най-добро до края на Олимпиадата. Без повече коментари, благодаря“, написа още журналистът.

По време на церемонията по връчването на медалите на плувната щафета 4х100 метра свободен стил при жените, докато състезателките напускаха центъра, Балард заяви: „Е, жените тъкмо свършват. Знаете какви са жените… Мотаят се наоколо, гримират се.“

Бившата плувкиня Лизи Симъндс, която беше на коментаторския пулт заедно с Балард, се опита да опонира на своя събеседник: „Скандално, Боб. Някои мъже също правят това.“

Този отговор предизвика смеха на Боб Балард.

Златото в дисциплината щафета 4х100 метра свободен стил при жените спечели отборът на Австралия.