Вълнуващата и драматична битка на олимпийския турнир по тенис завърши с триумф за Чехия. Катержина Синякова и Томаш Махач спечелиха златните медали в смесените двойки, след като преодоляха китайския тандем Синюй Ван и Чжъчжън Чжан в оспорван мач.

Чешките тенисисти започнаха мача с впечатляваща форма, като бързо взеха първия сет със 6:2. Синякова и Махач реализираха два брейка и се възползваха от слабите моменти на противниците, за да вземат комфортна преднина.

Втората част обаче бе далеч по-равностойна. Китайците успяха да се съвземат и изравнят резултата след 5:7 в тяхна полза. Възползвайки се от своя шанс, Ван и Чжан спечелиха ключови разигравания и върнаха равенството в сетовете.

Решителният тайбрек бе изпълнен с напрежение и драма. След като губеха с 6:8, Синякова и Махач показаха завидно представяне, спечелвайки последователно четири точки и в крайна сметка взеха победата с 10:8. Тази победа осигури на чешкия дуо златните медали и олимпийска титла.

В другия мач за медалите, Феликс Оже-Алиасим и Габриела Дабровски от Австралия завоюваха бронзовите медали след победа с 6:3 и 7:6 (2) над Уесли Кулхоф и Деми Шуурш от Нидерландия.