Любомир Епитропов направи фантастично плуване в полуфиналите на 200 метра бруст и само 4 стотни не му стигнаха да се класира за финала в дисциплината на олимпийския турнир в Париж.

Той финишира с време 2.09.93 и остана четвърти във втория полуфинал. Това бе девето време - на 4 стотни от Джошуа Йънг, който завърши пети в първия полуфинал с време 2:09.89 и последен намери място във финала.

startphoto.bg
15 снимки

Деветото място на Епитропов означава, че той е първа резерва. Разбира се, малко вероятно е някой от първите 8 да се откаже от утрешния финал.  

Защитаващият титлата си и световен рекордьор в дисциплината Зак Стабълти-Куук (Австралия) спечели първата серия с 2:08.57 секунди, а най-бърз в полуфиналите беше световният шампион Леон Маршан от Франция, който триумфира във втората серия с 2:08.11 секунди.

25-годишният Епитропов се доближи на по-малко от половин секунда от личното си постижение и национален рекорд от 2:09.45 минути, което щеше да бъде четвърти резултат в полуфиналите, ако беше успял да го изравни. На предишната олимпиада в Токио той също плува полуфинал на 200 метра бруст и завърши 15-ти.