Селекционерът на националния отбор на Сърбия по баскетбол Светислав Пешич заяви, че тимът не се фокусира върху звездния отбор на САЩ, въпреки значението на първия мач на Олимпийските игри в Париж. Според него срещата няма да бъде решаваща за крайния успех на отбора.

Сърбия ще се изправи срещу Съединените щати в неделя в първия кръг от група С на олимпийския турнир по баскетбол при мъжете. Пешич обаче подчерта, че тимът му се концентрира върху своето представяне, а не върху противника. "Не мислим прекалено много за американците, наистина не мислим. Искаме да покажем най-доброто, на което сме способни в този момент. Първият мач е важен, но се надявам, че няма да бъде решаващ", каза Пешич пред телевизия RTS.

Гардът Ваня Маринкович също изрази увереност в способностите на отбора, но призна, че САЩ са фаворит. "Със сигурност ще бъде трудно, защото те са отбор, който се стреми към златото. Ние също, но те са по-големи фаворити от нас. В контролата, която изиграхме, бяхме без някои състезатели, така че не сме разкрили всичките си козове", коментира Маринкович.

Съотборникът му Алекса Аврамович добави, че атмосферата в отбора е отлична и че всички баскетболисти нямат търпение да се изправят срещу САЩ в първия мач. "Тимът тренира добре и всички баскетболисти нямат търпение да се изправят срещу САЩ в първия мач", сподели Аврамович.

Сръбският отбор е готов за предизвикателството и ще се стреми да демонстрира най-доброто си представяне на Олимпийските игри, въпреки тежкия старт срещу един от фаворитите за златото.