Българските звезди в бадминтона – Габриела и Стефани Стоеви, разкриха в интервю за Gong.bg преди началото на Олимпийските игри в Париж кои са най-ценните за тях спечелени титли до момента в кариерата им и защо.

„Може би през 2018-а година първата ни европейска титла, тъй като ние се борихме пет години за медал на Европейското, губихме постоянно на 1/4-финала. Това е, може би, най-сладката ни победа, тъй като наистина този медал толкова го искахме и най-после го получихме“, заяви Габриела.

„За мен, може би, Европейските игри, където спечелихме, защото имахме труден период и наистина не мислех, че ще можем да стигнем пак до златния медал, но се преборихме и това е един от най-емоционалните турнири“, допълни Стефани.

Габриела Стоева

източник: LAP.bg

Двете изказаха и своето възхищение и благодарности на своята треньорка Петя Неделчева, тъй като тя е човекът, който е бил в основата на това да се върнат в играта и да се класират за Олимпиадата.

 „Може би много търпелив с нас, защото ние сме много трудни характери и двете (смеят се) и съумя по някакъв начин да работим отново заедно, накара ни да се борим за Олимпиадата, тъй като бяхме много назад за тази Олимпиада. Буквално я бяхме отписали, защото бяхме с 25 хиляди точки назад от всички. Ние бяхме 45-и, а, за да търсим класиране за Олимпиадата, да сме си сигурни, трябваше да сме 10-11. Може би успя с правилната тактика, с правилните турнири, които тя успя да ни подбере, да ни върне отново в играта. Това много ни помогна на нас“, сподели Габриела.

„Петя, мога да кажа, че като треньор е много търпелив човек. Забавно ни е по състезанията. Не ни вкарва някакво напрежение, да казва „Тук задължително трябва да спечелите, този турнир е много важен!“. Тя го гледа по-спокойно на нещата и, може би, това също на нас ни помогна да не се напрягаме, когато бяхме много назад в квалификацията. Само тя си знае как успя да ни събере двете, да ни накара да гледаме в една посока и да се борим за Олимпиада“, допълни Стефани.

Стефани Стоева

източник: LAP.bg