Магомед Рамазанов спечели трети златен медал за България на Олимпийските игри в Париж, триумфирайки в свободния стил на борбата в категория до 86 килограма. В решителния финал Рамазанов победи Хасан Яздани Чарати с убедителното 7:1 точки, показвайки превъзходството си на тепиха.

След триумфа си Рамазанов сподели емоциите си, като изрази благодарността си към България за предоставената възможност да представлява страната на най-голямата спортна сцена. "Още не мога да осъзная, че съм на върха. Това беше моят ден. Успях да направя всичко, сякаш е писано да успея. Дадох всичко от себе си," каза той.

Startphoto.bg
47 снимки

Рамазанов подчерта колко трудна е била подготовката му, особено в психологически аспект. "Трябваше първо да спечеля схватката със себе си. Мислех за свои неудачи в миналото, бях готов да направя всичко за олимпийската титла, събрах се и спечелих. Беше много трудно, особено последната година," призна борецът.

Той също така сподели колко значима е подкрепата, която е получил от своя треньор и от целия национален отбор. "Треньорът ми плачеше на трибуните и той също е много щастлив, негова е заслугата за победата. Искам да кажа на всички българи, че благодаря за тази възможност, довериха ми се, дадоха ми гражданство. Това е борцова страна и аз се чувствам добре," завърши Рамазанов.

С този успех Магомед Рамазанов не само донесе радост на българските фенове, но и утвърди позицията на България като една от водещите сили в борбата на световната сцена.