Олимпийската шампионка от Токио 2020 с ансамбъла Мадлен Радуканова разказа историята за най-критичния момент на Игрите. Грацията ни игра със счупен крак на големия спортен форум в Япония. Дори и огромната болка, обаче, не успя да спре желанието ѝ за медал.

„Моят праг на болка е доста висок. На Олимпиадата им казвах, че ме боли кракът, но нямаше как да се откажа. И аз не смятах, че е нещо сериозно. На финалите, на последния ден, на първото съчетание явно е станало доста по-сериозно, защото не си спомням нищо от цялото съчетание. Говорих си само как да стъпвам, как да хвърлям, как да хващам, за да не усещам болката, но въпреки всичко я усещах доста силно“, спомни си Мадлен Радуканова в интервю за Gong.bg за рубриката „Олимпийските звезди на България“.

Ансамбълът триумфира в многобоя на Игрите в Токио.

„Престоеше ни още едно съчетание, което ми беше непосилно да изиграя. Казвах си, че забравям за болката. Не исках да говорим за това, опитвах се да съм максимално концентрираха, успяхме и болката след това не си беше тръгнала. Разбрахме какво се е случило и започна моето лечение“, добави още Радуканова.