Първият български участник на Олимпийските игри в Париж Кристиан Василев изрази удовлетворение, че завърши втори в серията си на скиф, с което се класира за 1/4-финалите в своята дисциплина. 

“Доволен съм, че целта, която беше да съм в първите трима, е постигната. Не съм доволен от гребането си. Мисля, че мога да греба по-добре. Но по принцип първият старт винаги е по-нервен. Надявам се в следващите стартове да съм по-уверен, по-отпуснат и да греба по-добре. Не бих казал, че атмосферните условия ми повлияха. Да, от вчера не е спирало да вали, мокрим се, но пък няма вятър. Каналът е почти изцяло тих и не пречи на гребането. Искам да карам едно по едно. Бях се концентрирал за днес, за първата гонка. Тя мина и сега имам два дни почивка. Мисля, че 1/4-финалът е на 30-и. Така че ще почивам и ще мисля вече само за следващата гонка. Да мине тя и тогава ще мисля за после, едно по едно.

Разликата с Рио 2016 е може би най-вече във форма̀та. Това, че съм в друга дисциплина - скиф. Тук сме 33-ма участници, докато в Рио бяхме двойка, а в двойките участниците са 13. Самият регламент е по-различен и като са 13 участниците, всички те са много силни. Тук пък ще имам може би една гонка в повече. И другото, че си сам. Няма кой да ти каже: “Айде, давай, можем.” Сам си вътре. Но пък 8 години по-късно съм по-опитен. Така че се надявам това да ми е от полза”, коментира Василев.